När telefonen ringer och säger, “Jag råkade vara i nära och tänkte kika förbi,” kan det få hjärtat att stanna för en sekund. Varför? Jo, du behöver städa och för att du vet att ditt hem ser ut som ett krigszon. Om du någon gång hamnat i denna situation, var lugn. Jag ska dela med mig av mina bästa städtips för att städa hemmet blixtsnabbt. Och nej, du behöver inte anlita en städfirma. Allt du behöver är åtta minuter, lite motivation, och några väl valda rengöringsmedel.

Steg 1: Städa Bort Oordningen

När du har knappt tid, vad gör du då? Du städar oordningen naturligtvis! Börja med att ta en stor korg eller låda och gå genom vardagsrum, kök och badrum. Plocka upp allt som inte hör hemma och lägg det i lådan. Om du har en öppen planlösning, gör samma sak i alla synliga områden. Men glöm att organisera nu, bara lägg det i lådan och stoppa undan det i ett sovrum eller garderob tills efter att dina gäster har gått.

Steg 2: Fräscha Upp!

Nästa steg är att få ditt hem att lukta gott. Tänd ett doftljus eller, om du, liksom jag, älskar eteriska oljor, starta en aromadiffuser.

Steg 3: Badrumsduty

Detta steg har jag lärt mig av egna misstag. Ta några rengöringsdukar och kolla in ditt gästbadrum. Jag hade en gång en tjejkväll och insåg inte förrän efter att alla mina gäster hade gått att en av mina söner hade lämnat toaletten i ett mycket otillfredsställande tillstånd. Mycket pinsamt! Kontrollera toaletten och torka av ytorna snabbt. Byt handduk om det behövs.

Steg 4: Göm Disken

Sista steget är köket. Rensa bänken och om du har tid, diska eventuellt smutsiga rätter eller skölj och lägg i diskmaskinen. Om du verkligen är stressad, plocka upp dem och sätt dem i diskmaskinen i en hög tills du kan tvätta dem efteråt. Vi är i överlevnadsläge här!

Om du har någon tid över kan du ge huset en snabb dammsugning, men överlag borde ditt hem se presentabelt ut efter att ha tagit dessa snabba steg.

Blir du ofta överraskad av oväntade gäster? Vad gör du när någon kommer förbi med kort varsel? Låt en städfirma ta hand om städningen åt dig! Det kanske låter som en dröm, men det är faktiskt ganska överkomligt, särskilt med rutavdraget för städning.

Frågor och svar

  1. Hur kan jag snabbt få mitt hem att se städat ut?
  • Städa upp oordningen, fräscha upp ditt hem med en doftljus eller eteriska oljor, kontrollera och rengör gästbadrummet, och dölj diskarna i köket.
  1. Behöver jag anlita en städfirma för att snabbt städa mitt hem?
  • Nej, du kan snabbt få ditt hem att se städat ut med några snabba åtgärder och rätt rengöringsmedel.
  1. Vad ska jag göra om jag får oväntade gäster?
  • Följ stegen ovan för att snabbt få ditt hem att se städat ut. Om du ofta får oväntade gäster, kan det vara värt att överväga att anlita en städfirma för regelbunden hemstädning.
  1. Vad ingår i rutavdraget för städning?
  • Rutavdraget för städning gäller för 50% av arbetskostnaden för hemstädning, upp till ett maximalt belopp.
  1. Hur mycket kostar det att anlita en städfirma för flyttstädning eller hemstädning?
  • Priserna varierar, men generellt sett kan du förvänta dig att betala mellan 200 och 400 kronor generellt per timme för hemstädning, före rutavdrag.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *